Roldenaren lieten zich goed informeren over de activiteiten in Mfc De Boerhoorn.
Roldenaren lieten zich goed informeren over de activiteiten in Mfc De Boerhoorn. (Foto: Saskia Jans)

Informatiemarkt Mfc De Boerhoorn in Rolde goed bezocht

Algemeen

ROLDE – De eerste editie van de seizoenspresentatie van Mfc De Boerhoorn in Rolde is woensdagavond goed bezocht. Tijdens de presentatie waren 20 stands te bezoeken met informatie over activiteiten die plaatsvinden in de Boerhoorn.

Wethouder Ivo Berghuis nam tijdens de opening de Seizoenspresentatiegids in ontvangst en ging vervolgens langs alle stands om zich te laten informeren over de activiteiten van de verenigingen en instellingen die de stands bemanden. Ook belangstellende Roldenaren trokken langs de kraampjes. ,,Het liep de hele avond goed door”, zegt Johan Dijk van de Beheersstichting van het hernieuwde multifunctionele centrum. ,,Men liet zich goed informeren. Het voordeel was dat mensen die voor een bepaald thema kwamen ook geconfronteerd werden met andere activiteiten die in de Boerhoorn plaatsvinden. Ze lieten zich ook door deze organisaties informeren. En sommige verenigen hebben nieuwe leden mogen noteren. Ook was er veel belangstellingen voor cursussen. Deze eerste editie was een succes en moet de start zijn van een nieuwe traditie.”

De volgende uitdaging voor de stichting is het vinden van voldoende vrijwilligers om het beheer van De Boerhoorn goed te kunnen organiseren. ,,We hebben een clubje vrijwilligers gevonden, waarmee we een goede start hebben genaakt, maar om de continuïteit te kunnen waarborgen moeten er meer vrijwilligers komen. De gemeente is altijd goed voor Rolde geweest, maar het dorp moet het nu zelf gaan doen. En ik weet dat dit lastig is; verenigingen hebben al moeite om vrijwilligers te vinden en nu moeten deze mensen zich ook nog in gaan zetten voor het algemeen belang. Een paar uurtjes optreden als gastheer- of vrouw of even bijspringen achter de bar. De gemeente staat de eerste tijd nog garant, maar stapje voor stapje moeten we naar een structurele bezetting komen. Daarom hebben we al overleg gehad met Impuls en het Vrijwilligers Informatie Punt. Maar de inzet moet uit het dorp zelf komen. Belangstellenden kunnen zich bij ons aanmelden”, aldus Dijk. Meer informatie en aanmelden: www.boerhoornrolde.nl.