Deelnemers tijdens de Boerbos Cross in Rolde in 2021. (foto: Zeger Zeilemaker)
Deelnemers tijdens de Boerbos Cross in Rolde in 2021. (foto: Zeger Zeilemaker)

Hondsrug Crosscircuit start met trailclinic

Algemeen

ROLDE - De negende editie van het UNESCO Geopark Hondsrugcrosscircuit start op donderdag 15 september met een trailclinic in Rolde. 

Dit gebeurt in samenwerking met Univé en Run2Day Assen. De clinic start om 19.00 uur met het praktisch deel bij de zandverstuiving in het Boerbos, gevolgd door een klein theoretisch deel over schoeisel en voeding. Er zijn geen kosten aan de clinic verbonden, opgave is hier mogelijk.

Boerbos Cross
De eerste cross van in totaal zes wedstrijden wordt eveneens in Rolde gehouden. De eerste cross vindt op zaterdag 22 oktober plaats in het Boerbos in Rolde en gaat over een afstand van ongeveer 4,7 of 8,8 kilometer. De start is om 11.00 uur. Net als afgelopen crossseizoen bestaat het circuit uit zes wedstrijden door de natuur van het Hondsrug UNESCO Global Geopark. Vier wedstrijden worden gehouden in de gemeente Aa enHunze en in de gemeente Borger-Odoorn wordt naast de Boomkroonpad Cross wederom de cross in Ees georganiseerd.

Alle wedstrijden zijn geschikt voor beginnende en gevorderde hardlopers vanaf 12 jaar en elke wedstrijd zijn er prijzen te winnen voor de snelste man/vrouw en jongen/meisje op de lange en korte afstand. Er wordt een klassement opgemaakt voor de seniorenen masters (M/V) over de vier beste lopen, voor de junioren over de beste drie lopen en voor de mannen/vrouwen op de korte afstand ook over de vier beste lopen.