De deelnemers lopen tijdens de seizoenswandeling door het gevarieerde bos rond het Boomkroonpad. (foto: Geertje Commandeur)
De deelnemers lopen tijdens de seizoenswandeling door het gevarieerde bos rond het Boomkroonpad. (foto: Geertje Commandeur)

Seizoenswandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert op zondag 4, 11 en 25 september een educatieve seizoenswandeling voor het hele gezin.

De gids neemt de deelnemers mee voor een wandeling door de boswachterij Gieten-Borger. Tijdens de wandeltocht vertelt de gids over het ontstaan van de boswachterij, het gevarieerde bos en de vele dieren die er leven. Elk seizoen heeft zijn eigen aandachtspunten. De nazomer is begonnen en dat is terug te zien in het bos. De heide begint al langzaam zijn kleur te verliezen en hier en daar schiet een paddenstoel uit de grond, helemaal als er een regenbui voorbij is gekomen. De bosmieren zijn nog actief met dit mooie weer, want er moet hard gewerkt worden voor het kouder wordt. 

Na de wandeling is er nog de mogelijkheid het Boomkroonpad te bezoeken op 22,5 meter hoogte. Ook is het mogelijk om de kinderen te laten spelen op de speelweide of in het Lorkenspeelbos. Even neuzen in het buitencentrum, waarin een leuke winkel is gevestigd en een presentatie over het bos is te zien, kan ook of nog even nagenieten bij Bospaviljoen de Woudstee.

De anderhalf tot twee uur durende seizoenswandelingen starten om 13.30 uur. Het is handig stevige wandelschoenen aan te trekken. Vooraf aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/seizoenswandeling-hondsrug.