Enkele leden van Bridgeclub Rolde tijdens een van de speelavonden. (eigen foto)
Enkele leden van Bridgeclub Rolde tijdens een van de speelavonden. (eigen foto)

Bridgeclub Rolde viert 60-jarig bestaan

Algemeen

ROLDE - Bridgeclub Rolde is jarig en mag 60 kaarsjes op de taart zetten. Het jubileum wordt zaterdag 24 september met alle leden gevierd met een feestelijke dag in café-restaurant Hofsteenge in Grolloo. Natuurlijk wordt er dan gebridged.

De vereniging, die aangesloten is bij Nederlandse Bridgebond, is opgericht in september 1962. Momenteel telt de vereniging ongeveer 75 leden. De bridgeclub speelt elke donderdagvond in multifunctioneel centrum De Boerhoorn in Rolde. ,,Bridge is een spel voor jong en oud. Iedereen kan deze denksport leren en tot op hoogte leeftijd spelen. Bridgen is niet moeilijk om te leren, als het maar goed wordt uitgelegd’’, zegt voorzitter Ria Deiman. 

Daarom wordt ook door BC Rolde een bridgecursus georganiseerd. ,,Al vanaf les één zit je met de kaarten in de hand en leer je het spelenderwijs.’’ De cursus gaat vanaf woensdagavond 21 september weer van start. Belangstellenden kunnen belangstelling, kijk dan op de website van BC Rolde of neem contact op via b.c.rolde@gmail.com.