Burendag wordt gevierd met veel activiteiten in De Kiep in Eexterveenschekanaal.
Burendag wordt gevierd met veel activiteiten in De Kiep in Eexterveenschekanaal. (Foto: Henry Koops)

Burendag in dorpshuis De Kiep in Eexterveenschekanaal

Algemeen

EEXTERVEENSCHEKANAAL - Dorpshuis De Kiep aan de Semsstraat 95 in Eexterveenschekanaal zal op 24 september van 14.00 tot 17.00 uur een onvergetelijke middag houden voor jong en oud.

Op Burendag is er in het dorpshuis een koffieproeverij. De koffie wordt gemaakt door verschillende koffiezetmethoden. Ook wordt er verse kruidenthee naar smaak van eigen dorpsbodem met op houtvuur verhit water aangeboden. Van de perenbomen die bij De Kiep groeien is een heerlijk stoofpeerhapje gemaakt. Er worden suikerspinnen gedraaid, terwijl aan de andere kant mais tegen de pannendeksel staat te ploffen.

Op het plein staat een tent waar live muziek ten gehore wordt gebracht. Ook kunst wordt door geschilderde ragfijne lijnen getoond en misschien zijn sommige gemaakte objecten uit het dorp te onderscheiden.

Voor de allerkleinsten is er poppenkast en aan de creatafel kunnen kinderen bijzondere mutsen maken. De koe kan gemolken worden waarna er een spel met de gevulde bekers gespeeld kan worden. Ondertussen is er een mogelijkheid om verkleed als heks of kleine spook op de foto te gaan. Tussen deze activiteiten scharrelt een jongleur.

Een dansgroep van Out of Control uit Gieten geeft op het plein een speciale demonstratie. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Aa en Hunze gaat iets onthullen. Het is een nog niet zo lang geleden gekregen heel bijzonder geschenk.
Voorts zijn er nog spellen te doen, er is een quiz gemaakt en de Discoruime in het dorpshuis wordt niet alleen onthuld maar er wordt meteen een grote disco gedraaid.

En dit is nog lang niet alles…