Coop-oranje zal binnenkort veranderen in PLUS-groen.
Coop-oranje zal binnenkort veranderen in PLUS-groen. (Foto: Henry Koops)

Coop Rolde sluit drie weken en heropent als PLUS

Algemeen

ROLDE – Supermarkt Coop Rolde zal met ingang van 26 oktober tijdelijk dicht aan. Na een verbouwing van drie weken opent de winkel op woensdag 16 november haar deuren als PLUS. De klanten vinden in de vernieuwde supermarkt een ruimer assortiment, een pinautomaat en zelfscankassa’s. 

De supermarkt in Rolde wordt volledig vernieuwd, maar daarmee verdwijnt het goede van de vertrouwde Coop-winkel niet. Supermarktmanager Koen Dunsbergen: ,,We gaan drie weken dicht. In die periode kleurt de winkel van oranje naar groen. Er komt een groter assortiment, een pinautomaat en er komen zelfscankassa’s. Ons vertrouwde team staat paraat om dezelfde goede service te bieden als altijd. Mijn collega’s hebben, net als ik, ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging.” 

De supermarkt heet op de feestelijke openingsdag, woensdag 16 november, iedereen van harte welkom om te komen kijken. 

Fusie tussen Coop en PLUS

Coop en PLUS zijn sinds begin 2022 gefuseerd. Een gevolg van de fusie is dat alle Coop- supermarkten gefaseerd worden omgebouwd naar PLUS-winkels. In drie jaar tijd veranderen ruim 300 winkels van kleur: Coop-oranje wordt PLUS-groen. In 2022 is het de beurt aan de eerste 70 winkels, waaronder PLUS Rolde.