De in december 2021 overleden Han Thie.
De in december 2021 overleden Han Thie. (Eigen foto)

Eerbetoon Han Thie is op 2 oktober

Algemeen

GROLLOO - Vrienden, oud-bandleden en muziekliefhebbers zullen op 2 oktober vanaf 15.00 uur met de Eric Clapton-tributeband Claptunes een muzikaal eerbetoon aan de in december 2021 overleden bassist Han Thie brengen. In eerdere berichten op deze site werd gesproken over 20 oktober, dat is niet juist. Met een lach, een traan en vooral heel veel muziek wordt het leven van de in Drenthe even geliefde als roemruchte muzikant komende zondag in café-restaurant Hofsteenge herdacht en gevierd. 

Han Thie…wie uit de muziekwereld in Drenthe, Groningen en de Achterhoek kende hem niet? Thie speelde door de jaren heen in diverse bands als Catfever en Living Legends. Dat Han Thie in de Achterhoekse Claptunes speelde, was het gevolg van zijn jarenlange werk als geluidstechnicus voor Normaal. Voor Claptunes is het fijn om voor hun goede vriend en bassist een speciaal concert te kunnen geven in Grolloo, zijn woonplaats.

Het repertoire van Claptunes zal daarin centraal staan. Maar ook zullen enkele vrienden en oud-bandmaatjes van Thie op deze zondagmiddag naar Hofsteenge komen om samen met Claptunes enkele voor Thie speciale songs te spelen. Het wordt een bijzondere middag voor iedereen die Han Thie een warm hart toedraagt, maar ook voor andere muziekliefhebbers.
De entree is een vrije gift ten behoeve van ‘Stichting Ambulance Wens’.