De lijnen waar reparaties worden uitgevoerd
De lijnen waar reparaties worden uitgevoerd (Afbeelding: Windpark DMO)

Reparaties aan windturbines

Algemeen

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND - Het onderste torendeel van een windturbine aan de Dideldomweg in Gasselternijveenschemond (OM-1.3) zal deze maand worden vervangen. 

Het vervangende torendeel en de hijskraan worden op korte termijn in een beperkt aantal transporten aangevoerd. Opbouw van de kraan duurt vervolgens ongeveer een week. Demontage van de bestaande windturbine en herbouw vinden aansluitend plaats. Tijdens de hijswerkzaamheden kan het voorkomen dat de nabijgelegen turbines tijdelijk stil staan.

Aan de turbines aan de andere kant van het dorp werd de afgelopen week ook gewerkt. De werkzaamheden aan de RH-3-lijn zijn zover gevorderd dat de kabel naar vier turbines naar verwachting eind van deze week weer in gebruik genomen kan worden. Op dat moment zullen deze turbines ook weer in bedrijf gesteld worden. De obstakelverlichting ten behoeve van de luchtvaart werkt vanaf dat moment ook weer. Ook de slagschaduwregeling gaat opnieuw in werking.

De storing aan turbine RH-3.6 is nog in onderzoek. Het is op dit moment onduidelijk hoe lang dit gaat duren. Die turbine is voorlopig niet in bedrijf en ook de obstakelverlichting werkt niet. De luchtvaartautoriteiten zijn daarover geïnformeerd. Vliegverkeer is daardoor op de hoogte van de situatie ter plekke.