Een traditionele familie Dekker-foto; met de Jacobuskerk op de achtergrond.
Een traditionele familie Dekker-foto; met de Jacobuskerk op de achtergrond. (Foto: Henry Koops)

Jaap en Riek Dekker uit Rolde zijn 60 jaar getrouwd

Algemeen

ROLDE – Jaap en Riek Dekker uit Rolde waren woensdag 30 november 60 jaar getrouwd. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra kwam het paar donderdag feliciteren met hun daimanten huwelijk.

De 80-jarige Jaap Dekker en de 81-jarige Riek Takens kennen elkaar van jongs af aan. ,,We zaten bij elkaar in de klas. Op mijn 16e verjaardag kregen we verkering”, zegt Dekker.

Het echtpaar woonde bijna hun hele huwelijkse periode in Rolde. ,,We hebben drie jaar in Haren gewoond. We moesten verhuizen voor mijn werk op de Boerenleenbank. Ik moest daar onder andere in café Venema in Onnen melkgeld uitbetalen. Dat vonden de boeren niet zo fijn, want ze moesten dan onder de koeien vandaan. Ze vonden toch dat ze er netjes uit moesten zien als ze naar de bank gingen en dan moesten ze zich dus omkleden.”

Na drie jaar ging het echtpaar terug naar Rolde. Dekker ging vervolgens bij zorginstelling Mariëncamp aan de slag. Hij werkte daar 32 jaar als hoofd van de Economisch Administratieve dienst. ,,Dat is een mooie term voor boekhouder, maar hierdoor werd het wel beter betaald”, merkt Jaap Dekker lachend op. Zijn vrouw Riek werkte voor haar huwelijk in winkels en op kantoor. ,,Na het huwelijk ben ik voor het huishouden en de kinderen gaan zorgen. Dat ging in die tijd zo.” Het stel kreeg drie kinderen en er zijn zes kleinkinderen.

Jaap en Riek Dekker mogen graag fietsen en wandelen. Een andere liefhebberij is voetbalvereniging Rolder Boys. ,,Ik ben inmiddels 65 jaar lid, met een kleine onderbreking door de periode in Haren. Ik heb in het eerste gespeeld en heb bestuursfunctie gehad.”

Het diamanten huwelijksfeest wordt gevierd met een etentje bij Grand Café Hofsteenge in Rolde.