Het Rolder Kerstverhaol in 2019.
Het Rolder Kerstverhaol in 2019. (Eigen foto)

Kerstverhaol en muziek in Rolde

Algemeen

ROLDE - De muziek was al uitgezocht, het verhaal geschreven en de datum geprikt, maar tot twee keer toe moest de organisatie van de kerstvoorstelling afblazen in verband met corona. Dit jaar wordt een nieuwe poging gedaan op zondag 18 december om 14.00 uur in de zaal van Grand-Café Hofsteenge in Rolde.

Het Rolder Kerstverhaol, geschreven en voorgedragen door Jacco Fluks en muzikaal omlijst door Klein Orkest Rolde is een jonge traditie rond de kerstdagen in Rolde. Deze voorstelling ging twee jaar op rij niet door vanwege de coronapandemie. ,,In 2020 had ik mijn nieuwe Rolder kerstverhaal al helemaal klaar, maar kon het helaas niet door gaan.” vertelt Jacco Fluks. Het verhaal had hij voor 2021 aangepast en is dit jaar gedeeltelijk herschreven om de actualiteiten in het dorp in het verhaal mee te nemen.

Ook Klein Orkest Rolde heeft haar muziekstukken opnieuw uitgezocht en is al weer druk aan het repeteren. ,,Het was wel een heel gepuzzel om een nieuwe datum te vinden waarop Jacco en onze muzikanten aanwezig konden zijn en ook de zaal bij Hofsteenge beschikbaar was. Dit jaar moeten we ook nog rekening houden met het WK voetbal in Qatar. Maar het is gelukt en daarom beginnen we dit jaar om 14.00 uur, zodat voetballiefhebbers aansluitend de WK-finale kunnen kijken bij Hofsteenge’”, vertelt Karen Pereboom, voorzitter van Klein Orkest Rolde.

,,We verwachten dat het weer een gezellige middag wordt en hopen dat er weer veel mensen aanwezig zullen zijn om te genieten van muziek en het kerstverhaal.” laat Pereboom weten. Fluks vult aan: ,,De entree is ok dit jaor weer gratis, dus daor huuft mensen het niet veur te laoten.”

Om dit evenement zo laagdrempelig mogelijk te maken, wordt geen entree gevraagd. Voor mensen die dat willen is het mogelijk een vrije gift te doen na afloop.