Vrijwilligers zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de gemeente.
Vrijwilligers zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de gemeente. (Foto: VIP Aa en Hunze)

Start Vrijwilligerscampange in Aa en Hunze

Algemeen

EEXTERVEEN - Wethouder Kiena ten Brink zal woensdag 11 januari de Vrijwilligerscampagne Aa en Hunze aftrappen in Eexterveen. Het doel van deze campagne is om inwoners te interesseren en te enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te gaan doen én om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen. De campagne loopt van 11 januari tot 13 maart. 

Aanleiding vrijwilligerscampagne
Uit een onderzoek dat de gemeente Aa en Hunze en het Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) medio 2022 hebben uitgevoerd blijkt dat het voor verenigingen en organisaties lastig is om nieuwe vrijwilligers te werven en bestaande vrijwilligers te behouden. Dit is een trend die al een aantal jaren gaande is, maar de coronacrisis heeft dit versterkt. Om verenigingen en organisaties te ondersteunen in het vrijwilligerswerk heeft de gemeente samen met het VIP een vrijwilligerscampagne opgezet om inwoners enthousiast te maken om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Opzet vrijwilligerscampagne
Door de hele gemeente hangen vanaf 11 januari borden waarop verschillende vrijwilligers te zien zijn. Op www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl/vrijwilligersaaenhunze zijn alle enthousiaste en mooie verhalen over hun vrijwilligerswerk te lezen. Daarnaast worden alle borden van half januari tot en met half maart in het gemeentehuis geëxposeerd. Deze campagne is een initiatief van Impuls en de gemeente Aa en Hunze.

Aftrap campagne
Wethouder Kiena ten Brink zal woensdag om 16.00 het eerste bord in Eexterveen ophangen. Hierbij worden alle vrijwilligers uitgenodigd die hebben meegewerkt aan deze campagne. Aansluitend is er een hapje en een drankje in het dorpshuis van Eexterveen.