Loods13 gaat samen met jongvolwassenen werken aan de voorstelling ‘Kanariepietjes praten niet terug’.
Loods13 gaat samen met jongvolwassenen werken aan de voorstelling ‘Kanariepietjes praten niet terug’.

Loods13 gaat de strijd aan tegen eenzaamheid onder jongvolwassenen

Algemeen

ASSEN - Loods13 gaat in maart van start met het nieuwe sociaal-maatschappelijke theaterproject ‘Breek de stilte’ in Assen. Tijdens het project gaan twintig jongvolwassenen tussen de 17 en 27 jaar uit de gemeenten Assen, Aa en Hunze en Midden-Drenthe in drie maanden samen met een aantal theatermakers een voorstelling maken. Elke maandag en dinsdag gaan ze aan de slag.

Met het project, waarbij deelnemers die worstelen met eenzame gevoelens centraal staan, wil Loods13 het probleem eenzaamheid onder jongvolwassenen aankaarten. Bovendien wil Loods13 de deelnemers handvatten bieden om hun leven weer op te pakken. Dit doen ze door te werken aan hun zelfvertrouwen, energielevel en het vertrouwen in anderen. De deelnemers krijgen de ruimte om in contact te komen met anderen door samen te lachen, hard te werken, te zweten en door uiteindelijk samen de voorstelling ‘Kanariepietjes praten niet terug’ te maken. Het is niet verplicht om mee te spelen; deelnemers kunnen ook meewerken in de productie of techniek, maar ook als bijvoorbeeld gastheer of gastvrouw.

Het project start in een lege loods in Assen. Daarin wordt eerst gezamenlijk een theater gebouwd, inclusief bar en foyer. Tevens is er tijd om elkaar goed te leren kennen. De inhoud van de voorstelling ligt nog volledig open en zal tot stand komen tijdens het maakproces. De input van de deelnemers is hierin belangrijk. Het is echter van groot belang dat de deelnemers zich in een veilige omgeving bevinden en de theatermakers zullen daarom altijd werken vanuit hun behoeften en verhalen.

De werving van deelnemers voor het project is nog in volle gang. Meer informatie is te vinden op de website loods13.nl/breekdestilte.