Afbeelding

Themabijeenkomst over bewonersinitiatieven in De Spil

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN - Het aantal zorg- en dorpscoöperaties die zorgen voor ontmoeting, zorg en ondersteuning in hun wijk of dorp is in Nederland verdrievoudigd van 500 naar 1500. Zij leveren een steeds belangrijke bijdrage aan duurzame oplossingen in (ouderen)zorg en welzijn. 

De Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën en de Tintengroep, organisatie voor sociaal werk en peuterwerk, organiseren vandaag van 14.00 tot 17.00 uur de themabijeenkomst ‘Bewonersinitiatieven en het sociaal domein’ in Mfc de Spil, de thuisbasis van dorpscoöperatie De Brug in Gasselternijveen. Praktijkvoorbeelden uit Gasselternijveen, Grolloo, Musselkanaal en Wageningen laten zien welke maatschappelijke meerwaarde wordt gerealiseerd door bewonersorganisaties en welke besparingen worden gerealiseerd op de professionele zorg door deze vormen van informele zorg in de preventieve sfeer. De strategisch adviseur van het Zilveren Kruis en de voorzitter van de dorpscoöperatie Hollandscheveld laten aan de hand van twee nieuwe landelijke regelingen zien hoe de samenwerking tussen gemeenten, sociaal werk, zorgverzekeraars en bewonersinitiatieven op lokaal niveau wordt gestimuleerd door het ministerie van VWS, de VNG en de landelijke zorgverzekeraars.

De bijeenkomst wordt geopend en afgesloten door Joke Bakker, voorzitter van de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën. Gespreksleider is Eisse Kalk, coördinator van de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën.