Hilbert Boxem draagt zijn zaak per 1 maart over aan Johan Pul.
Hilbert Boxem draagt zijn zaak per 1 maart over aan Johan Pul. (Foto: Henry Koops)

Keurslagerij Hilbert Boxem wordt overgenomen door Johan Pul

Algemeen

GIETEN – De inwoners van Gieten en omgeving kunnen gerust zijn. Keurslager Hilbert Boxem stopt per 1 maart met zijn zaak aan de Trog 2 in Gieten, maar de zaak wordt voortgezet door Johan Pul. 

Het is voor de 67-jarige Hilbert Boxem mooi geweest. ,,Ik heb meer dan 50 jaar achter het hakblok gestaan. Het lichaam wil niet meer zo best, dus is het gezien mijn leeftijd tijd om te stoppen. Ik heb een fantastische tijd gehad, maar nu is het tijd voor andere dingen.”

Er deden veel verhalen de ronde over het naderende afscheid. ,,Daarom willen we duidelijkheid verschaffen. Johan neemt de zaak over en gaat op dezelfde voet verder en zal het op bepaalde zaken het nog een beetje beter doen. Klanten kunnen blijven komen voor een goed stuk vlees en ook de maaltijdenservice wordt voortgezet.”

John Pul is geen onbekende in het slagersvak. Hij is eigenaar van Vleesatelier De Hondsrug in Gieten. ,,Ook hier ga ik mee door. Beide bedrijven zullen elkaar aanvullen. De worstenmakerij gaat naar het ‘atelier’. Ik zal meer aan De Trog zijn. Ik neem een paradepaardje over en zal proberen dit voort te zetten. Kwaliteit en service blijven hoog in het vaandel staan. En voor de toekomst zal ik vooral luisteren wat de wensen van de klanten zijn en hoe de markt zich ontwikkeld.” 

Het keurmerk van de Keurslager wordt vervangen door de formule van de Traiteur Slager. ,,Deze formule is gericht op slagers die ambachtelijk kwaliteitsvlees en vleeswaren, versgemaakte maaltijden en huisgemaakte specialiteiten in het assortiment hebben. ,,De slagerij is meer dan alleen vlees. Het gaat in deze zaak om eten en dat sluit mooi aan bij deze formule”, aldus Pul die nog niet weet wat hij precies met de opening op 1 maart gaat doen. ,,We laten het niet ongemerkt voorbijgaan. Klanten moeten de advertenties in De Schakel maar in de gaten houden.”