Sabine Spreen uit Rolde loopt ontspannen naar de zege op de 5 kilometer.
Sabine Spreen uit Rolde loopt ontspannen naar de zege op de 5 kilometer. (Foto: Zeger Zeilemaker)

Sabine Spreen pakt zege in Drie Meren Cross in Gieten

Algemeen

GIETEN – Sabine Spreen heeft zaterdag de 5 kilometer van de Drie Meren Cross in Gieten op haar naam gezet. De atlete uit Rolde liep de afstand in een tijd van 20 minuten en 27 seconden. Zus Daphne miste net het podium. Ze werd vierde in 21:29.

De omstandigheden in Gieten waren goed. Het was niet te koud, weinig wind en af en toe een heerlijk zonnetje maakte het een mooie dag om te crossen. Het was uitdagende cross rond de bosmeren in Gieten. Vanaf de start gingen de 250 deelnemers over de spoordijk richting het bos. Van daaruit werd het kronkelende mountainbikeparcours genomen met de nodige uitdagende paden, heuvel op en af bij de verschillende bosmeren. Er werd, zeker in het begin, veel gevraagd van de lopers.

Sabine Spreen zette haar zegereeks voort. Ze moest opnieuw afrekenen met Marit van der Schaaf. De Groningse werd op 21 seconden tweede. Plaatsgenote Heleen Wijnans legde beslag op de derde plaats. Ze finishte 11 seconden voor Daphne Spreen. Liset Hamminga uit Annen werd zevende.

Bij de mannen was Wouter Olthof uit Groningen de snelste (17:01). De tweede plaats was voor Rikjan Bathoorn (Peize) in een tijd van 17:10 en de derde plaats op het podium was voor Timo Verhagen (Smilde) in een tijd van 18:52. Rune Krol uit Eext werd zesde (19:54)

Op de lange afstand (9 kilometer) was de winnaar bij de mannen Rene Smith uit Zuidbroek in een tijd van 32.16. Alex Kuik (Groningen) liep in een tijd van 33:08 naar de tweede plaats. De derde podiumplaats was voor Hendrik Jagersma (Groningen) in een tijd van 33:10. David Modderman uit Gieten werd zesde (35:12). Kristian Maters uit Grolloo was de snelste in de categorie Masters I (35:06)
Lotte de Hosson (Groningen) was de sterkste loopster op de lange afstand bij de vrouwen (37:07). Yara Stunnenberg (Groningen) werd tweede in een tijd van 37.34. En de derde plaats was voor Lianne Wiggers (Groningen) in een tijd van 39.08.

Bij de junioren was Jelmer Rensing (Wijster) in een snelle tijd van 18:16 de snelste man. Nummer twee bij de jeugd was Jasper de Jong (Leek) in een tijd van 18:19, het podium werd compleet gemaakt door Maarten Beute (Assen) in een tijd van 18.28. Daniël de Jong uit Gieten legde beslag op de zesde plaats (20:58). Bij de jeugd meisjes waren de eerste voor Suze van Driel (Beilen) in een tijd van 21.07 en de tweede plaats was voor Elke de Jong (Blijham) in een tijd van 22.36. De derde plaats was voor Maren Bouwmeester (Assen) in een tijd van 22.51.

Drie Meren Cross in Gieten was de vijfde in een reeks van de zes. De laatste cross is de Kleine Moere Cross in Grolloo op zaterdag 4 maart. Dan is er ook een cross over 2 kilometer voor de groep 7 en 8 van de basisscholen.

een lang lint van lopers in Gieten.
De lopers hadden onderweg veel plezier.