OCR-atlete Daphne Spreen in actie.
OCR-atlete Daphne Spreen in actie. (Foto: Sport Drenthe)

Pestman, Spreen, Van der Spoel en Heuten en Luis naar Sportgala Drenthe

Algemeen

AA EN HUNZE – Rudolf Pestman, Daphen Spreen, Anna-Romée van der Spoel en Eva Heuten en Meike Luis zijn door de gemeente Aa en Hunze voorgedragen voor het Sportgala Drenthe. De verkiezing van Sportman, Sportvrouw, Sportalent en Sportploeg van Drenthe van 2022 vindt 6 maart plaats in Theater Ogterop in Meppel.

Rudolf Pestman uit Eext is door de gemeente voorgedragen in de categorie Sportman van het Jaar. De 47-jarige menner werd met zijn paard Diesel Nederlands kampioen enkelspan en winnaar van CAI Greven in Duitsland.

Daphne Spreen is genomineerd voor de titel van Sportvrouw van Drenthe. De 26-jarige atlete uit Rolde werd wereldkampioen Spartan Trifica. Dit is een vorm van Obstacle Run Course een sport waar Daphne Spreen vorig jaar een bronzen plak won tijdens het Europees Kampioenschap. Ook pakte ze in de Obstacle Run Course de Nederlandse titel. 

Aa en Hunze droeg Anna-Romée van der Spoel uit Eexterveen voor als Sporttalent van Drenthe. Het 17-jarige atletiektalent werd vorig jaar Nederlands kampioen kogelslingeren U18 en won zilver bij het discuswerpen. 

Als sportploeg werd het duo Eva Heuten (Gasselternijveen) en Meike Luis (Rolde) door Aa en Hunze afgevaardigd. Beide handbalsters van Unitas uit Rolde maakten deel uit van het Nederlands beachhandbalteam onder 18 dat zilver won tijdens de wereldkampioenschappen. 

Twee andere inwoners van Aa en Hunze maken ook nog kans op een titel. De volleyballers Fijs Folkerts (Eext) en Patrick Dokter (Gieten) maken deel uit van Sudosa/Desto. Dit Asser B-volleybalteam pakte onder meer twee Nederlandse titels.

Er kan van 17 februari tot en met 19 februari op de sporters gestemd worden via www.sportgaladrenthe.nl/genomineerden/

De genomineerden zullen dinsdag eerst door de Gemeente Aa en Hunze in het zonnetje gezet worden, net als alle andere sportkampioen uit de gemeente. Dit sportgala vindt plaats in dorpshuis Het Markehuis in Grolloo. 

Rudolf Pestman en Diesel
Anna-Romée van der Spoel.
Beachhandbalsters Eva Heuten en Meike Luis.