De Asserstraat is volgens aanwonenden nog steeds onveilig.
De Asserstraat is volgens aanwonenden nog steeds onveilig. (Eigen foto)

Gemeente gaat metingen verrichten aan Asserstraat in Rolde

Algemeen

ROLDE – De gemeente Aa en Hunze zal opnieuw metingen gaan verrichten bij de Asserstraat in Rolde. Dit naar aanleiding van klachten van de bewoners van de straat over de onveilige verkeerssituatie van de weg. 

De gemeente Aa en Hunze had gehoopt dat door de aanleg van shared space in Rolde meer automobilisten de N33 zouden nemen en dat de verkeersdruk in het dorp en over de toevoerwegen af zou nemen. Volgens de bewoners van de Asserstraat is er aan de situatie niets veranderd en rijden er nog steeds veel auto’s over de weg en wordt er vaak te hard gereden. Dit zorgt ervoor dat postbodes en bezorgers van kranten zich onveilig voelen. Zo krijgen de aanwonenden van de straat bijvoorbeeld De Schakel niet meer bezorgd, omdat de bezorger de weg niet meer durft over te steken in verband met het voortrazende verkeer. De bewoners zelf ervaren deze onveiligheid onder meer met het opdraaien van de weg en het aan de straat zetten van de afvalcontainers en willen dat de gemeente actie onderneemt.

Wethouder Ivo Berghuis geeft aan dat voordat er maatregelen worden genomen er eerst metingen zullen worden verricht. ,,Meten = weten”, aldus de wethouder. ,,We zullen de snelheid controleren en ook de verkeersintensiteit gaan meten. Hieruit moet blijken of de intensiteit van het verkeer inderdaad is toegenomen of dat het gaat om een beleving. Op basis van de uitkomsten kunnen we kijken welke maatregelen er noodzakelijk zijn. Een adviesbureau zal ons hierbij helpen. Ook zullen we met de bewoners in gesprek gaan over het plaatsen van de containers aan de weg, hoe dit op een zo’n veilige manier mogelijk kan.” 

De bewoners willen dat de gemeente bij de metingen ook het fietspad betrekt. ,,Want door de toename van het gebruik van de elektrische fietsen ontstaan hier ook gevaarlijke situaties’, aldus de aanwonenden van de Asserstraat.