Singer-songwriter MEAU is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid.
Singer-songwriter MEAU is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid.

MEAU Ambassadeur van de Vrijheid op Bevrijdingsfestival Drenthe

Algemeen

ASSEN - Singer-songwriter Meau Hewitt (22) is op 5 mei Ambassadeur van de Vrijheid tijdens Bevrijdingsfestival Drenthe. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekend gemaakt. De zangeres treedt daarmee in de voetsporen van Suzan & Freek, die tijdens de vorige editie van het Bevrijdingsfestival de rol van ambassadeur vertolkten.

Het hing al even in de lucht, maar is nu officieel bekend: Meau Hewitt komt op Bevrijdingsdag naar Assen. Tijdens het grootste muziekevenement van de provincie Drenthe, het Bevrijdingsfestival, draagt de zangeres haar eigen boodschap uit rondom het thema vrijheid. Het festival is voor MEAU dan ook een bijzondere plek om op te treden. Als artiest hoopte ze ooit op het Bevrijdingsfestival te mogen optreden, maar dat het zo snel zou gaan had ze niet verwacht. Speciaal voor 5 mei gaat MEAU zich als ambassadeur verdiepen in vrouwenrechten, want ook binnen de muziekwereld is vrouwenrecht lang geen vanzelfsprekendheid. ,,De muziekwereld wordt nog sterk geregeerd door mannen”, hekelt MEAU, ,,maar gelukkig komt daar wel snel verandering in met al die jonge vrouwelijke artiesten in opkomst.”

MEAU, onder andere bekend van de hit ‘Dat heb jij gedaan’ heeft een speciale boodschap voor 5 mei: ,,Vrijheid is onbetaalbaar en ik wil daarom vooral dat de mensen lol hebben tijdens het Bevrijdingsfestival. Natuurlijk gaat er van alles niet goed, ook in Nederland. Het is juist extra goed om te beseffen dat we hier allemaal vrij zijn.” Ze vindt het dan ook een eer om Ambassadeur van de Vrijheid te mogen zijn. ,,Bevrijdingsdag is zo’n belangrijk moment in het jaar. We gaan er een geweldige dag van maken en samen de vrijheid vieren.” De zangeres kijkt ernaar uit om naar Assen te komen. “De helikopter vind ik best spannend omdat ik een beetje hoogtevrees heb, maar ik vind festivals te gek, en nu mag ik gewoon op één dag op drie festivals in het land staan!”

Met de aankondiging van MEAU als Ambassadeur van de Vrijheid is de totale line-up van RTV Drenthe Mainstage op Bevrijdingsfestival Drenthe compleet. Naast MEAU treden op 5 mei ook 10cc, Waylon, Maan, Jannes, DJ Jody Bernal, The Vices en Turfy Gang op het hoofdpodium op.