Het Byzantijnskoor Drenthe zingt in Gieten.
Het Byzantijnskoor Drenthe zingt in Gieten. (Eigen foto)

Byzantijnskoor Drenthe zingt in Gieten

Algemeen

GIETEN - Het Byzantijnskoor Drenthe zal op 19 maart vanaf 15.00 uur een concert verzorgen in de Dorpskerk in Gieten. Het koor brengt een gevarieerd programma ten gehore van Byzantijnse gezangen, Kozakkenliederen en Oost Europese volksmuziek.

De ongeveer 35 mannen uit de regio Drenthe brengen in passende kleding en op een waardige manier de mystieke klanken van de Oosters-orthodoxe liturgie ten gehore. In het tweede deel van het concert komen bekende liederen met de sfeer van de woeste steppen, brede rivieren en het ongerepte Slavische plattelandsleven op een meeslepende manier tot leven. Zeer herkenbaar voor toehoorders met een Oost Europese achtergrond.

Dit type koorzang komt het beste tot zijn recht wanneer er a capella, dus zonder instrumentale begeleiding, gezongen wordt. Het Byzantijnskoor Drenthe beheerst dit muziekgenre perfect van de diepste bassen tot de hoogste tenoren.

Het Byzantijnskoor Drenthe ontstond in 2004 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een bovengemiddeld koor. Zij kon dit niveau bereiken door hard te werken onder de bezielende leiding van dirigente Julia Zaytseva-Koning De eervolle recensies van de vele concerten in de regio Noord-Nederland en daarbuiten getuigen hiervan.

Dirigente Julia Zaytseva-koning (1980), afkomstig uit Kazan, Rusland werd daar aan de plaatselijke muziekschool en het conservatorium opgeleid in de vakken zang, piano en koordirectie. Zij studeerde cum laude af en vervolgde in 2004 haar studie aan het Prins Clausconservatorium in Groningen. Sindsdien heeft zij haar eigen muziekpraktijk als dirigente, pianiste, zangeres en docente/pedagoge. Zij dirigeert meerdere koren, waaronder Het Byzantijnskoor Drenthe

Meer informatie en voorverkoop is te vinden op www.byzantijnskoor-drenthe.nl