Gerrit en Joekie Warmink werden verrast door het bezoek van burgemeester Anno Wietze Hiemstra.
Gerrit en Joekie Warmink werden verrast door het bezoek van burgemeester Anno Wietze Hiemstra. (Foto: Herman van Oost)

Bruidspaar Warmink is 60 jaar getrouwd

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN – Gerrit Warmink en Joekie Traf waren afgelopen woensdag 60 jaar getrouwd. 

Gerrit Warmink is 88 jaar en werd geboren in Gasselternijveen. Zijn vrouw is 81 en kwam in Valthermond ter wereld. Het stel ontmoette elkaar tijdens een dansavond in Drouwenerzand. Daar sloeg de vonk over. Gerrit was timmerman en Joekie werkte als verpleegster in Assen. ,,Gerrit heeft na onze verloving in zijn vrije tijd een huis gebouw. Toen het huis klaar was zijn we getrouwd. Ik ben toen gestopt met werken, zo ging dat in die tijd. We hebben drie zonen gekregen.”

Later vond er een woningruil plaats met de ouders van Gerrit die een aannemersbedrijf hadden in Gasselternijveen. ,,Wij hebben het bedrijf voortgezet. Gerrit deed de timmerklussen en ik zat op kantoor. Nu zitten onze drie jongens op het bedrijf. Mijn man gaat er nog iedere dag heen om wat klusjes te doen. ’s Morgen krummelen we thuus wat an en ’s middags gaat Gerrit naar de zaak. Ik mag graag handwerken en maak zelf kleren. En we hebben een grote tuin waar ik graag in mag werken”, zegt Joekie die woensdag verrast werd door de komst van burgemeester Anno Wietze Hiemstra die hen kwam feliciteren. ,,Ze hadden ons niets verteld. Na het bezoek hebben we een romantische tour gemaakt, langs enkele hoogtepunten van onze huwelijksdag, zoals langs een kroeg in Valthermond en het gemeentehuis in Exloo en er waren ook de nodige borrels en hapjes tijdens de tour. Daar genieten we van.”

Waar ze ook van kan genieten is het contact met de acht klein- en zeven achterkleinkinderen. ,,De mobiele telefoon is een uitkomst. Ook al zijn ze ver weg. Je blijft toch op de hoogte door foto’s en berichtjes. Dat is erg fijn.”

De diamanten huwelijksdag wordt ook nog gevierd met familie, vrienden en kennissen in De Kruimel in Gasselte.