Er kan op verschillende manieren gefietst worden tijdens de Jumbo Abaas Toertocht.
Er kan op verschillende manieren gefietst worden tijdens de Jumbo Abaas Toertocht. (Eigen foto)

TFC Gieten houdt toertocht voor race- en toerfietsers

Algemeen

GIETEN - TFC Gieten zal samen met Jumbo Abbas, shirtsponsor van de toerfietsclub Gieten, een toertocht houden voor de racefietser en voor de recreatieve fietser. De racefietser kan kiezen uit afstanden van 50, 80 en 120 kilometer. De recreatieve fietser uit afstanden van 30 en 50 kilometer. 

De afstanden zijn opgebouwd uit lussen van 30, 40 en 50 kilometer. Na iedere lus komen de fietsers weer terug bij Jumbo Abbas voor de verzorgingspost. De routes zijn uitgezet in verschillende landschappen rondom Gieten. Zo is er eentje die voornamelijk door de bossen en het stroomdalgebied gaat, eentje over de Hondsrug en eentje die door het open gebied richting de veenkoloniën gaat. 

Routes zijn beschikbaar in GPX via https://www.fietssport.nl/toertochten/54422.  Ook kan men zich via fietssport.nl voorinschrijven voor de tocht. Inschrijving op de ochtend zelf is ook mogelijk; Scan & Go is aanwezig. Inschrijven en start kan tussen 08.30 en 10.00 uur bij Jumbo Abbas aan Stationsstraat 37 in Gieten. 

Van het startgeld draagt de TFC een euro over aan het goede doel: de speelweek (met fietsen!) voor de kinderen in Gieten.