Zwembad Zwanemeer is nog niet helemaal klaar voor het zwemseizoen.
Zwembad Zwanemeer is nog niet helemaal klaar voor het zwemseizoen. (Foto: Herman van Oost)

Recreatiebad Zwembad Zwanemeer in Gieten is lek

Algemeen

GIETEN - Zwembad Zwanemeer in Gieten heeft te maken met tegenslag. Het zwemband zou zaterdag de poorten openen voor het nieuwe zwemseizoen, maar het recreatiebad is nog lek. Hierdoor kan alleen het wedstrijdbad gebruikt worden.

De lekkage werd in het zwemseizoen 2022 geconstateerd. Er is onmiddellijk opdracht gegeven om de lekkage dicht te maken. Deze werkzaamheden blijken uiteindelijk niet het gewenste resultaat op te leveren. Na afloop van het zwemseizoen bleek dat het recreatiebad ook lekkage heeft aan de zogenaamde dilatatievoeg. Door het uitzetten en krimpen van de betonconstructie (vloer) en het niet meer goed afsluiten van de dilatatievoeg stroomde het recreatiebad bijna helemaal leeg. De lekkage bleek groter dan in eerste instantie verwacht. De situatie is nader onderzocht en er werd een oplossing bedacht: een nieuwe flexibele flap aan de binnenzijde van het bad aanbrengen om de lekkage te verhelpen. Er is afgesproken om de reparatiewerkzaamheden in het voorjaar 2023 (eind maart, begin april) bij goed weer uit te voeren. Vanwege de wisselende weersomstandigheden in maart en april zijn de reparatiewerkzaamheden pas op 19 april gestart. ,,Droog weer en hogere temperaturen zijn nodig om de reparatiewerkzaamheden uit te voeren om uiteindelijk een garantie op het werk te kunnen geven”, laat de gemeente Aa en Hunze weten. De verwachting is dat er nog 14 dagen nodig zijn om het recreatiebad gebruiksklaar te maken. ,,Wij hopen dat het recreatiebad op zaterdag 6 mei open kan.”

De gemeente heeft de abonnementhouders en camping Zwanemeer en camping Schaopvolte geïnformeerd over de situatie. Badgasten kunnen tot 6 mei tegen gereduceerd tarief gebruik maken van het zwembad. Ook zal het wedstrijdbad langer open zijn en mag ook door recreatiezwemmers gebruikt worden. 

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente www.aaenhunze.nl