Kinderen en jongeren met een beperking kunnen op de zorgboerderij terecht voor vrijetijdsbesteding
Kinderen en jongeren met een beperking kunnen op de zorgboerderij terecht voor vrijetijdsbesteding (Eigen foto)

Open dag op zorgboerderij De Balloohoeve in Balloo

Algemeen

BALLOO – Zorgboerderij De Balloohoeve aan Balloo 52 in Balloo zal op zaterdag 3 juni van 13.30 tot 16.00 uur een open dag houden. 

De Balloohoeve bestaat sinds 2006 en ook dit jaar zal de multifunctionaliteit van het bedrijf volledig getoond worden. Behalve de zorgboerderij, die haar deuren openstelt voor alle geïnteresseerden in de dagbesteding die de Balloohoeve biedt, zijn de biologische winkel, manege en de camping open. Het terras is geopend en er worden rondleidingen verzorgd. Voor de kinderen is er een springkussen.

Kinderen en jongeren met een beperking kunnen op de zorgboerderij terecht voor vrijetijdsbesteding. ,,Wij bieden deze zaterdag op de boerderij beleving aan voor deze kinderen en jongeren. Op hun eigen niveau, mogelijkheden en tempo kunnen ze mee doen bij het verzorgen van de dieren, werken in de tuin en natuurlijk veel tijd om te spelen en sociale vaardigheden te oefenen. Dit alles onder begeleiding en binnen de grenzen van ons erf. Volwassenen met een (verstandelijke) beperking kunnen gebruik maken van onze dagbesteding. Op de boerderij worden boerderij-werkzaamheden verricht zoals het verzorgen van de koeien, de paarden, de kippen en het kleinvee, het werken in de tuin en de natuur. Daarnaast bieden we creatieve activiteiten voor die deelnemers die daar plezier aan beleven”, zegt Jannie Paasman van De Balloohoeve. ,,Tevens bieden wij onderwijs aan kinderen en jongeren die (gedeeltelijk) vrijgesteld zijn van de leerplicht in combinatie met dagbesteding. Tijdens de open dag is er de mogelijkheid om kennis te maken met onze dagbesteding, en zullen onze begeleiders alles vertellen over de mogelijkheden.”