De tien reünisten van huishoudschool Rozenburg kwamen bijeen in Grand Café Hofsteenge in Rolde.
De tien reünisten van huishoudschool Rozenburg kwamen bijeen in Grand Café Hofsteenge in Rolde. (Eigen foto)

Oud-leerlingen huishoudschool komen jaarlijks bijeen

Algemeen

ROLDE – Tien oud-scholieren van huishoudschool Rozenburg uit Assen kwamen zaterdag in Grand Café Hofsteenge bijeen voor een gezellige middag. De oud-leerlingen zaten allemaal in de klassen van 11947 tot 1950. 

,,We komen ieder jaar bij elkaar”, vertelt Giny Kroeze-Kamps uit Rolde. ,,We doen dit al ongeveer 50 jaar. We zijn begonnen met een groep van 17. Er zijn er nog tien over. In het verleden huurden we busjes en gingen we erop uit. We gingen overal naar toe. Dat gaat niet meer. We zijn allemaal rond de 90. De rollator is nu het vervoermiddel. Kijk, de geest wil nog wel, maar het lichaam werkt niet altijd mee.”

Toch wil het tiental de traditie in ere houden. ,,Het is altijd een gezellige middag, met koffie en thee met gebak, een borreltje en een etentje. En natuurlijk herinneringen ophalen van onze schooltijd. We zijn weer terug bij Hofsteenge, daar kwamen we eerder ook. We hebben ook een tijd onze reünie gevierd in het Stationskoffiehuis in Rolde, maar ja, dat bestaat niet meer”, legt Kroeze uit.

De groep reünisten bestaat uit: Hennie Smeenge-Jobing, Geesje Paas-Hamming, Henny Bartelds-Huizing, Aaltje Eiten-Hadderingh en Geertje Braamskamp-Smit (staand op de foto van links naar rechts) en Roelie Hofsteenge-Homan, Aaltje Bruins-Brinks, Bertha Schuiling-Joling, Giny Kroeze-Kamps en Harmtje Kremer-Huizing (zittend van links naar rechts). ,,We willen dit, zolang de gezondheid het toelaat, volhouden”, aldus Kroeze die alweer uitkijkt naar volgend jaar.

De klas van vlak na de oorlog.