Dorpshuis de Schalm in Nieuwediep
Dorpshuis de Schalm in Nieuwediep (Foto: Henry Koops)

Burendag in Nieuwediep

Algemeen

NIEUWEDIEP – Burendag zal zaterdag 23 september worden gehouden rondom buurthuis de Schalm aan Nieuwediep 117 in Nieuwediep. Vereniging Dorpsbelangen Nieuwediep-Bareveld organiseert dit voor het tweede jaar. 

Burendag zal dit jaar plaatsvinden met veel spelletjes voor jong en oud zoals spijkerbroekhangen, spijkerpoepen, blikwerpen, zaklopen, stoepranden en nog veel meer. Er staan kraampjes opgesteld met veel variatie. Er zijn nog wat kraampjes vrij dus daar kan nog gebruik van gemaakt worden. Bij redelijk weer staan er ook weer oude legervoertuigen opgesteld en men kan eventueel mee met een rondrit. Later op de dag is er een playbackshow gevolgd door een gezellige barbecue tegen een geringe vergoeding. Opgeven hiervoor is wel een vereiste. De avond wordt gevolgd met muziek en karaoke. 

De burendag wordt officieel om 11.00 uur geopend door de voorzitter en staat koffie of thee voor iedere bezoeker klaar. ,,We merken dat ons buurthuis steeds meer een ontmoetingsplaats wordt voor iedereen en dat het steeds meer gaat leven. Elke twee weken op vrijdagavond is er een goed bezochte klaverjas- biljartavond en eens in de maand een bingo met mooie prijzen zoals een gas-barbecue, slowcooker, statafel met krukjes of een heuse tuinloungeset en nog veel meer, dus serieuze prijzen. Binnenkort gaan we ook van start met een geldbingo. Ons motto van 2023: werken aan aandacht en respect voor elkaar”, aldus voorzitter Pim Bruggeman.

Meer informatie is verkrijgbaar bij: w.bruggeman1957@gmail.com