Henk Uildriks is benoemd tot erelid van volleybalvereniging Rolde. Hij werd samen met zijn vrouw Coby in het zonnetje gezet.
Henk Uildriks is benoemd tot erelid van volleybalvereniging Rolde. Hij werd samen met zijn vrouw Coby in het zonnetje gezet. (Eigen foto)

Henk Uildriks erelid van volleybalvereniging Rolde

Algemeen

ROLDE - Het seizoensopeningstoernooi van Volleybal Vereniging Rolde plaats in Mfc de Boerhoorn te Rolde. Tijdens deze dag waren er verschillende activiteiten. In de ochtend een speciale training voor de mini’s en aan het eind van de ochtend tot eind middag werden er driekampjes gehouden voor de jeugd- en seniorenteams tegen verschillende tegenstanders uit de regio. 

Na afloop hiervan werd er een Italiaans buffet geserveerd en konden de leden daarvan welverdiend genieten. Voorzitter Koos Sikkema sprak de vereniging toe en mocht een uniek moment delen. Henk Uildriks uit Eext, lid van vv Rolde, heeft 55 jaar gevolleybald en daarvan 50 jaar als scheidsrechter gefloten voor de bond, een unieke prestatie. Uildriks is daarom door de vereniging uitgeroepen tot het eerste erelid van vv Rolde. Tevens heeft hij van de NeVoBo (Nederlandse volleybal bond) een oorkonde en een bronzen speldje ontvangen. Zijn vrouw Coby kreeg een mooie bos bloemen. Beide waren zichtbaar geëmotioneerd. Uildriks nam het speciale erelid-verenigingsshirt in ontvangst en gaf aan vol trots met dit shirt door Eext te gaan wandelen.

Na het buffet werd er bingo gespeeld en een loterij gehouden met mooie prijzen. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De competitie begint komend weekend en zaterdag 30 september zal de eerste thuisronde zijn in sporthal de Boerhoorn.