Lonneke Uneken.
Lonneke Uneken. (Eigen foto)

Uitdagend programma voor inwoners Annen tijdens EK Wielrennen

Algemeen

ANNEN -Tijdens het EK Wielrennen op zondag 24 september komen de mannen professionals ook door Annen. Samen met de Commissie Dorpsbelangen heeft Ondernemersvereniging Anno op deze dag een mooi programma voor inwoners gemaakt.

Een Dikke Banden Race vindt van 10.00 tot 12.30 uur plaats voor de jeugd tot en met 12 jaar in diverse leeftijdsgroepen. Dit wordt georganiseerd door Team Jumbo Visma. Het parcours gaat over de Zuidlaarderweg, Kruisakkers, Molenakkers en Markeweg.

Een fietsbehendigheidsparcours wordt op de voorste parkeerplaats van het winkelcentrum d’Anloop uitgezet met medewerking van wielervereniging Stormvogels uit Veendam. Daarnaast kunnen inwoners meedoen aan een fietsspel. Op een rollenbank staan vier fietsen waarop iedereen 1000 meter tegen elkaar kan fietsen. Wielrenster Lonneke Uneken is er de hele ochtend bij om de jeugd aan te moedigen. Uneken is profwielrenster in het zeer succesvolle team van SD Worx. Iedereen die dat wil mag natuurlijk met haar op de foto.

Sportspeaker Aleid Klompmaker praat het hele evenement aan elkaar. Om 13.15 uur is dan de doorkomst, waarvan hij live verslag zal doen. Als de renners Annen hebben verlaten, dan is ook het einde van dit evenement een feit.