In het donkere bos kunnen de wandelaars samen diverse nachtactiviteiten beleven. (foto: Irene Lantman)
In het donkere bos kunnen de wandelaars samen diverse nachtactiviteiten beleven. (foto: Irene Lantman)

Nacht van de Nacht bij Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Het is op zaterdag 28 oktober weer de landelijke Nacht van de Nacht. Ook bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen kunnen bezoekers nachtactiviteiten beleven. 

De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging ervan door de toenemende verlichting in Nederland. Samen met de boswachters en gidsen van Staatsbosbeheer kunnen liefhebbers een nachtelijke tocht maken door het bos bij Buitencentrum Boomkroonpad. De tocht gaat dwars door de natuur. Hierbij moeten alle zintuigen op scherp worden gezet, want in het donker is de weg moeilijk te zien. De route gaat over paden - soms breed, maar soms ook smal - en af en toe dwars door het donkere bos. Waar het erg moeilijk is helpen touwen om de weg door het bos te vinden. De wandeling wordt afgesloten met een kop warme chocolademelk bij Bospaviljoen de Woudstee.

Om 19.00 uur start de eerste groep. Vervolgens vertrekt elke 15 minuten een groep mensen voor een nachtwandeling, die in totaal ongeveer 1,5 uur in beslag neemt. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Per groep kunnen maximaal 15 personen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/nachtvandenachtboomkroonpad.