Het team van de Anderenseweg werd de eerste winnaar van de Dorpsquiz Eext.
Het team van de Anderenseweg werd de eerste winnaar van de Dorpsquiz Eext. (Eigen foto)

Veel enthousiasme tijdens eerste Dorpsquiz Eext

Algemeen

EEXT – Het team van de Anderenseweg is de eerste winnaar geworden van de Dorpsquiz Eext. Een evenement voor jong en oud, waarbij per buurt, in een tijdsbestek van 24 uur, opdrachten uitgevoerd, puzzels opgelost en vragen beantwoord moesten worden.

Het startsein voor de Dorpsquiz Eext werd vrijdag om 17.00 uur gegeven. Twaalf buurten, dus vrijwel alle buurten in het dorp, hadden zich voor dit evenement opgegeven en gingen met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk punten te scoren. Per buurt was een soort zenuwcentrum ingericht, waar de opdrachten onderling verdeeld en gecoördineerd werden. Samenwerking vormde hierbij het sleutelwoord. De inwoners werden getest over de kennis van de historie en de huidige elementen van het dorp, er waren hersenkrakers en vragen over muziek en sport en spel. Ook moesten de inwoners zelf actief in de baan, zoals tijdens het onderdeel kratjes stapelen tegen de muur in café Homan. Ook de creativiteit werd getest en men moest vogelhuisjes timmeren en spekkedikken bakken.

De ingevulde quizboeken moesten samen met de knutselopdrachten zaterdag om klokslag 17.00 uur ingeleverd worden bij de organisatie.

In de loop van de avond kwamen de uitslagen binnen en kon in het stampvolle café Homan het team van de Anderenseweg als winnaar gehuldigd worden.

 ,,Het enthousiasme tijdens dit evenement was opvallend, met name door het samen doen van dingen, waarbij alle buurtgenoten hun eigen expertise in konden brengen”, aldus de organisatie Kiek Eext, in samenwerking met de Vereniging voor Volksvermaken Eext.