De ingeslagen ramen van deze auto zijn afgeplakt.
De ingeslagen ramen van deze auto zijn afgeplakt. (Foto: Persbureau Drenthe/Herman van Oost)

Opnieuw auto’s vernield op carpoolplaats Gieten

Algemeen

GIETEN – Op de carpoolplaats bij het ov-knooppunt in Gieten zijn opnieuw auto’s vernield. Volgens de politie gaat het om vernielingen, omdat het niet duidelijk is of er spullen zijn weggenomen. Op vrijdag 10 november werden op deze locatie ook al drie auto’s vernield. Toen werden ook vernielingen auto’s gepleegd in Bareveld, De Punt en Assen. 

Het gaat deze keer alleen om Gieten waar weer bij drie auto’s bijna alle ramen zijn ingeslagen. Het lijkt erop dat de daders opzoek zijn naar spullen, want de dasboardkastjes stonden open. Volgens politiewoordvoerder Thijs de Jong is het nog niet duidelijk dat het om inbraak gaat. ,,Er is nog geen contact geweest met de eigenaren van de auto’s. Dus we weten niet of er iets weg is. We onderzoeken wel een verband met de situatie van 10 november. Voor deze vernielingen zijn nog geen verdachten aangehouden.” 

De politie roept de slachtoffers op zich te melden en aangifte te doen. ,,Daarnaast zijn we ook op zoek naar getuigen. Getuigen die iets gezien hebben of andere informatie hebben, kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.”

Zie ook Auto’s vernield op carpoolplaatsen Gieten en Bareveld