Afbeelding
(Foto: Jan Schutrup)

Oud-leerlingen Jan Thieesschool houden reünie

Algemeen

ROLDE – Oud-leerlingen van de Jan Thiesschool in Rolde hebben een gezellige reünie gehouden. De oud-leerlingen zaten in de periode van 1969 tot en met 1975 op de openbare lagere school in Rolde. Het was voor sommigen een weerzien na bijna 50 jaar.

Het weerzien van de begin zestigers in Grand Café Hofsteenge was hartelijk en al snel werden oude herinneringen opgehaald. Na koffie met gebak werden in het kort de levensverhalen met elkaar gedeeld. Ieder huis heeft zijn kruis; sommigen zaten al in hun tweede huwelijk, anderen hadden om scheidingen te voorkomen de stap in het huwelijksbootje uitgesteld. Waar sommigen al een reeks aan kleinkinderen heeft, hebben anderen hun eigen kroost nog thuis wonen. Enkele heftige gezondheidsproblemen maakten indruk bij de mensen die relatief gezond door het leven stappen. De groep kon zich gelukkig prijzen dat slechts één medeleerling hen was ontvallen. Mooie herinneringen aan haar werden opgehaald. De diverse loopbanen en liefhebberijen liepen uiteen. De één kon er uitgebreid over vertellen, een ander was in luttele seconden klaar.

Een foto- en filmpresentatie met beelden van vroeger riepen extra herinneringen op. Dat werd nog eens versterkt met een bezoekje aan het veranderde schoolgebouw.

Meester Jan Vasse, die de klas twee jaar onder zijn hoede had, was ook uitgenodigd. ,,Ik heb altijd het gevoel van samenwerking en verbondenheid in de groep gevoeld. Dat zag ik ook tijdens deze bijeenkomst herleven door lief en leed met elkaar te delen”, aldus Vasse de volop genoot. Dat deden de reünisten ook. De tijd was te kort om met iedereen bij te praten en de behoefte was tijdens de reünie al aanwezig om elkaar op korte termijn weer te zien.