Marjan Oomkes runt sinds november IJssalon Toscana in Gieten.
Marjan Oomkes runt sinds november IJssalon Toscana in Gieten. (Foto: Henry Koops)

Marjan Oomkes heeft IJssalon Toscana overgenomen

Algemeen

GIETEN – Marjan Oomkes is de nieuwe uitbater van Toscana IJssalon Gieten. De Gietense heeft de salon begin november overgenomen.

,,Na jarenlang een administratieve functie te hebben uitgeoefend, was er altijd nog die ene droom om iets voor mezelf te beginnen. In september deed zich de kans voor om Toscana IJssalon Gieten over te nemen. Ik heb de Middelbare Hotelschool te Groningen gedaan en was ook een tijdje bedrijfsleidster van de ijs- en bonbonketen Australian Home Made in Assen. Ik heb dus wat ervaring in de ijsbranche en ik zou het ontzettend jammer vinden als deze ijssalon uit Gieten zou verdwijnen. Ik dacht: het is nu of nooit, om mijn droom werkelijkheid te laten worden”, aldus Oomkes. 

,,IJs is natuurlijk een seizoensproduct. Het ijsassortiment is in de wintermaanden wat kleiner, maar men kan in deze periode naast een ijsje ook voor koffie met gebak of ijsstaarten bij mij terecht. De ijsstaarten kan men bij mij bestellen, onder andere voor verjaardagen, Kerst en andere feestdagen. Daarnaast heb ik een kleine lunchkaart met belegde broodjes en kan men ook belegde broodjes bij mij bestellen.” 

IJssalon Toscana aan Stationsstraat 24a in Gieten is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. ,,Ik zal de openingstijden in het voorjaar gaan verruimen en vanaf dan ook op zondagen open gaan. Ik wil graag aansluiten bij de activiteiten in het dorp. Het is, denk ik, een voordeel dat ik zelf uit Gieten kom, hierdoor ben je toch meer betrokken. Ik hoop dat ik met IJssalon Toscana een positieve bijdrage kan leveren aan Gieten en omstreken.”