Team Half 100 won het Knaltoernooi van VC Oostermoer.
Team Half 100 won het Knaltoernooi van VC Oostermoer. (Foto: Henry Koops)

VC Oostermoer start jubileumjaar met Knaltoernooi

Algemeen

GIETEN - Volleybalclub Oostermoer uit Gieten zal in 2024 50 jaar bestaan. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, is er een lustrumcommissie samengesteld door het bestuur. ,,Als lustrumcommissie besloten we dit 50e jaar van de vereniging knallend in te gaan met de organisatie van het jaarlijkse knaltoernooi”, zegt commissielid Esther Goeree. 

Het toernooi werd aan het eind van de middag gestart met een ouder-kind-toernooi voor de mini’s en de C’s. Na een warming-up speelden de meiden in wisselende samenstelling met hun vader, moeder, broer, zus of andere partner in viertallen tegen een ander team. Er werd fanatiek gestreden om de punten. In de pauze was er een broodje knak en een drankje van de vereniging. De uiteindelijke winnaars bij de mini’s waren Julliëtte Smink en haar vader Gijs. Bij de C’s wonnen Mila van Houten en haar moeder Jolanda. Beide teams kregen een slagroomtaart van Bakker Job.

De A’s, B’s en senioren gingen in de avond van start met het Knaltoernooi. Ook hier werd begonnen met een goede warming up. Vervolgens werd er gestreden om de slagroomtaart van Bakker Job. Door nog wat late afmeldingen waren er net geen 50 deelnemers. In acht gemixte teams speelden zij tegen elkaar. De teamnamen waren in de trant van het 50-jarig bestaan van de vereniging en zo streden de Abraham’s en de Sarah’s tegen de 50 cents en Team 50+ tegen de 50 shades of grey. De uiteindelijke winnaar van het toernooi was team Half 100.