Crossers rijden langs de oude TT-brug bij het gat van Homans Free.
Crossers rijden langs de oude TT-brug bij het gat van Homans Free. (Foto: Henry Koops)

Crossers genieten van off-road-rijden in omgeving van Eext

Algemeen

EEXT – Sander Dolfing uit Wijster heeft de kleine voor op zijn crossmotor genomen. Zijn toer tijdens Off The Road door de omgeving van Eext kwam bij het gat van Homan Free tot een einde. ,,Een maat van mij heeft een handel van mijn motor kapotgereden, dus het was na drie ronden einde oefening”, zegt de rijder van de Enduro Club Drenthe. ,,Maar het is niet erg. Ik heb een geweldige morgen gehad.”

Sander Dolfing doet al wat jaartjes mee tijdens off-the-road-activiteiten. ,,De organisatie heeft een perfecte ronde uitgezet. Het is over het algemeen droog op een paar sloffe plekken na. Het is heel mooi om te rijden”, aldus Dolfing. ,,Het was niet lastig om te rijden. Wel merk je het verschil in niveau. Sommige rijden met 5 kilometer per uur door een bocht, anderen geven wat meer gas. Maar dat is het leuke aan dit evenement, iedereen kan meedoen. Het is jammer dat er voor mij vroeg een einde aan komt, maar ik ga zo maar gezellig een biertje drinken. Het gaat vooral om plezier hebben.”

Dolfing was niet de enige die door pech zijn motor aan de kant moest zetten. Tussen de 30 en 40 deelnemers hadden met pech te maken. Eén deelnemer moest met een sleutelbeenbreuk naar het ziekenhuis, maar dat hoort er een beetje bij.

Chris Almoes staat bij de Varik te kijken naar de voorbijtrekkende crossmotoren en quads. Hij is controlerijder namens de Stichting Motor GP Eext die verantwoordelijk is voor de organisatie. ,,Ik heb zelf een rondje gereden en ben nu bezig om te kijken of alles in goede banen loopt. Het draait voor ons vooral om de veiligheid van de rijders. We hebben de route ingekort, omdat het bij Eexterzandvoort te nat was. Het parkoers ligt er fantastisch bij. Bij Homan Free hebben we een TT-brug, die al 20 jaar in ons bezit is, neergezet. Een stukje motornostalgie en veiligheid om het publiek over het parkoers te leiden. Het publiek genoot met volle teugen en ook de deelnemers zijn allemaal super-enthousiast. Crossers hebben niet zoveel mogelijkheden om op onverhard terrein te rijden. Dit is één van de weinige mogelijkheden. Geweldig dat dit hier kan.”

Chris Almoes ziet dat het allemaal goed gaat tijdens de Off the Road-rit.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stefan Dolfing uit Wijst moest noodgedwongen stoppen, maar genoot volop van zijn rit.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding