Het podium van het NK kogelstoten onder 20 met rechts Anne-Romée van der Spoel.
Het podium van het NK kogelstoten onder 20 met rechts Anne-Romée van der Spoel. (Foto: Coen Schilderman)

Brons voor Anne-Romée van der Spoel tijdens NK Indoor onder 20

Algemeen

APELDOORN – Anne-Romée van der Spel heeft tijdens de Nederlands kampioenschappen Indoor onder 20 een bronzen medaille gewonnen bij het kogelstoten. De atlete uit Eexterveen stootte de kogel in het Omnicentrum in Apeldoorn naar een afstand van 12 meter en 48 centimeter, een nieuw persoonlijk record.

De atlete van AAC ’61 uit Assen, die vrijdag 19 wordt, moest Maud Visscher van Groningen Atletiek en Jet van der Heyden van Leiden Atletiek voor laten gaan. Visscher werd met een afstand van 14.29 Nederlands kampioen. Van der Heyden stootte slechts vijf centimeter verder dan Van der Spoel en pakte de zilveren medaille. 

,,Ik ging voor een medaille naar Apeldoorn, maar de nummers 2 tot en met 5 staan dicht bij elkaar en ik had ook zomaar vijfde kunnen worden. Dus ik ben blij met mijn bronzen medaille en mijn verbetering van mijn persoonlijk record met 25 centimeter. 

De talentvolle atlete op de technische nummers, ze doet naast kogelstoten ook aan discuswerpen en kogelslingeren, is komende zaterdag opnieuw in Apeldoorn te bewonderen tijdens het NK kogelstoten voor Senioren. Ze mag zich dan gaan meten met de wereldtoppers Jessica Schilder en de uit Assen afkomstige Jorinde van Klinken. ,,Dat is super. Ik heb me met 12 meter 23 geplaatst bij de beste 12 van Nederland. Ik stootte één centimeter verder dan de eerste reserve, maar met nieuwe pr heb ik nu dus verder gestoten.” Ze moet zaterdag wel aan de bak om niet laatste te worden. ,,Het wordt een geweldige ervaring. Jorinde is terug uit Amerika en woont tegenwoordig in Utrecht. Soms traint ze mee in Groningen. Dat is heel bijzonder en levert mij nieuwe inzichten op. Ik steek daar veel van op.”