Rutger Kopland.
Rutger Kopland.

Lezing over Rutger Kopland in Rolde

Algemeen

ROLDE - De houdbaarheid van literatuur is beperkt. Schrijvers staan even volop in de schijnwerpers: via boekenbijlage, tv en social media wordt hun werk erin geplugd. Hun boeken vliegen de winkel uit en dan wordt het stil. Tot de volgende hype. Overigens is het zelden de poëzie die zo gepromoot wordt. Een gevleugelde uitspraak: De ene helft van Nederland schrijft gedichten, de andere helft leest ze niet! 

Friso Bavinck, Saakje en Jan Spoelstra komen op uitnodiging van de Culturele Vereniging Rolde (CVR) en Bibliotheek Rolde op dinsdag 16 april vertellen over en voordragen uit het werk van Rutger Kopland. 

Het werk van Kopland blijft lezers trekken. Wat is het dat het lezen van zijn gedichten de moeite waard maakt? Zijn thema’s, zijn bedrieglijk eenvoudig taalgebruik, zijn humor, zijn natuurbeschrijvingen? En wie is die man die zich achter dat pseudoniem verschuilt en van zichzelf zegt: Ik kijk en kijk in dat gezicht/en inderdaad – ben ik dat?

Aan de hand van een selectie van zijn gedichten, gepresenteerd met voordracht, beelden en filmfragmenten proberen de sprekers daar met het publiek achter te komen.

De lezing begint om 20.00 uur in de Boerhoorn aan Zuides 50 in Rolde. De inloop is vanaf 19.30 uur (koffie/thee aan de balie verkrijgbaar).

De lezing staat open voor iedereen. Niet-leden van de CVR kunnen zich aanmelden via info@bibliotheekrolde.nl.