Een lintje wordt doorgeknipt tijdens de opening van BSO Kraaiennest in Gasselternijveen.
Een lintje wordt doorgeknipt tijdens de opening van BSO Kraaiennest in Gasselternijveen. (Eigen foto)

Feestelijke opening BSO Kraaiennest bij VV Gasselternijveen

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN - BSO Kraaiennest in Gasselternijveen is vrijdag officieel geopend. Deze bso-locatie van Skidkinderopvang is gevestigd in de kantine van Voetbalvereniging Gasselternijveen. 

Skidkinderopvang heeft BSO Kraaiennest, de 7+ groep van BSO de Kajuit, al twee maanden in gebruik, maar afgelopen vrijdag was het tijd voor de officiële opening. Daar was het de perfecte middag voor met mooi weer, veel belangstellenden en een fijne sfeer.

Het idee voor de unieke samenwerking ontstond afgelopen zomer. Tijdens de zomervakantie maakte Skidkinderopvang twee weken gebruik van de kantine. Dat beviel zo goed dat ze nu officieel medegebruiker zijn van de kantine van VV Gasselternijveen. De ruimte wordt op deze manier optimaal benut, want op doordeweekse dagen wordt het niet of nauwelijks gebruikt.

Voor de bso-kinderen brengt de nieuwe locatie meer rust en ruimte. Op de maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag (in de schoolvakanties gaat het om hele dagen) kunnen ze naar hartenlust en in een beschermde omgeving spelen. In de kantine hebben de pedagogisch medewerkers van de bso extra ruimte binnen om kindgerichte activiteiten aan te bieden en buiten is er voldoende ruimte om iets te ondernemen op het gebied van sport en spel.

Bert Koomans, voorzitter VV Gasselternijveen, is blij om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan goede en beschermde opvang van de kinderen en hoopt nog lang als gastheer te kunnen fungeren. Ook Thea Hooijer, directeur-bestuurder skidkinderopvang, is erg positief over de samenwerking met de voetbalclub. ,,De afgelopen twee maanden lijkt onze samenwerking goed te werken,” zegt ze.