Burgemeester Hiemsta kwam het briljanten paar Lutjes een bloemetje en de felicitaties brengen.
Burgemeester Hiemsta kwam het briljanten paar Lutjes een bloemetje en de felicitaties brengen. (Foto: Auniek K.E. Klijnstra)

Echtpaar Lutjes uit Gieten viert briljanten huwelijksfeest

Algemeen

GIETEN – De vonk tussen Geert en Jantje Lutjes sloeg over tijdens een feest van korfbalvereniging Animo uit Gieten. De korfbalvereniging is inmiddels ter ziele, maar de liefde tussen beide echtelieden duurt voort. Ze waren woensdag 65 jaar getrouwd.

De 87-jarige Geert Lutjes is geboren in Gasselternijveen. De 88-jarige Jantje Meertens kwam in Gieten ter wereld. Ze werkte voor haar huwelijk als administratief medewerkster bij de Zuivelfabriek in Eext. Daar kwam Geert ook wel met zijn bodewagen. Hij werkte als chauffeur bij de firma Sloots. Jantje vervolgde haar carrière bij het Waterschap en kwam te werken in een barak, op de plek waar nu de parkeerplaats is van sportpark De Goorns in Gieten. Het nieuwe kantoor maakte ze niet meer mee. ,,Toen de kinderen kwamen ben ik een tijd gestopt. Toen de drie kinderen wat groter waren ben ik weer begonnen te werken op de administratie van Stichting de Hondsrug Noord. In 1973 ben ik naar woonzorgcentrum Dekelhem gegaan. Daar ben ik in 1994 met de Vut gegaan.”

Haar man was van de firma Sloots, naar de firma Venema gegaan. ,,Toen dat bedrijf er mee ophield is hij weer teruggegaan naar Sloots. Wegens gezondheidsreden moest hij daar stoppen. Hij is toen bij het Werkvoorzieningsschap aan de slag gegaan. Later werd hij magazijnbeheerder.”

Beiden waren ook actief in het verenigingsleven. Geert was jeugdleider bij de VV Gieten, voorzitter van de visclub en betrokken bij de kaart-, wieler- en ijsvereniging. Jantje heeft lang gehandbald en was lid van de Vrouwen van Nu en betrokken bij Bewegen voor ouderen.

Het paar heeft zes kleinkinderen, een bonus-achterkleindochter en een achterkleinzoon. Het briljanten huwelijksfeest wordt gevierd met een etentje met de familie.