Afbeelding
(Eigen foto)

Loopgroep Gieten houdt Zweedse Oriënteringstocht

Algemeen

GIETEN – Loopgroep Gieten zal op 9 mei (Hemelvaartsdag) de traditionele Zweedse Oriënteringsloop houden. 

Bij deze Zweedse Oriënteringsloop rennen de deelnemers in een groep van twee tot drie personen. Men gaat op zoek naar locaties in het bos en probeert door vragen te beantwoorden zoveel mogelijk goede letters te verzamelen. Deze letters vormen samen een woord. Het team dat de juiste oplossing binnen de snelste tijd bij elkaar weet te puzzelen, wint de loop en daarmee eeuwige roem. Het is een evenement waarbij gezelligheid voorop staat.

Het verzamelpunt is het snack- en eetcafé Eexterhalte aan de Stationsweg 60 in Eext. Er kan dit jaar vanaf 10.00 uur worden gestart. De te lopen afstand is natuurlijk afhankelijk hoe goed het team zich kan oriënteren, maar zal ongeveer 8 kilometer bedragen.

Deelname is gratis en ook dit jaar hoopt de Loopgroep Gieten op grote belangstelling, ook van lopers buiten de vereniging. Opgave per team (of individueel) is mogelijk bij secretariaat@loopgroepgieten.nl. Bij individuele aanmelding graag het niveau vermelden, zodat de organisatie de deelnemer in een geschikt team kan indelen.