De hengsten van Stal Brouwer toonden zich op verschillende manieren aan het publiek.
De hengsten van Stal Brouwer toonden zich op verschillende manieren aan het publiek. (Foto: Herman van Oost)

Hengsten van Stal Brouwer tonen zich aan publiek bij Ponybar in Gieten

Algemeen

GIETEN – Paardenliefhebbers konden afgelopen zondag aan hun trekken komen bij de Ponybar in Gieten. Stal Brouwer presenteerde ter hoogte van het Gieter café hun mooiste en beste hengsten.

Het was zondagmiddag goed vertoeven bij de Ponybar in Gieten. Pony’s lieten zich er niet zien, maar door de straat renden wel de hengsten van Stal Brouwer. Het professionele paardenbedrijf, dat zich internationaal op alle gebieden van de paardensport begeeft, toonde aan het toegestroomde publiek hun mooiste dieren. Ze hadden het publiek gelokt met het bericht dat de koning kwam op de dag na Koningsdag. In dit geval ging het om koning Emir R, een prachtige schimmel. De line-up bestond verder uit onder meer Porsche SB, Luigi vd Zeyerweg SB, Nevada SB. Lord Pezi Junior, Spielberg, Novian, Pinot Grigio, Secret USB, Wibout 511, Love for You, Noddyvyse Casanova en Brouwershaven Purper. 

De indrukwekkende hengsten maakten veel indruk op het publiek. De hengstenparade begon vorig jaar spontaan. Stal Brouwer hield ieder jaar hun hengstenparade in de manege in Tolbert, maar hield vorig jaar spontaan de hengstenparade in de straten van Gieten.  Dat smaakte volgens de eigenaren Marthijs en Leo Brouwer toen naar meer en daarom was er dit jaar een vervolg.