Appie Beijer: ,,Ik zal nog lang niet verpieteren achter de geraniums."
Appie Beijer: ,,Ik zal nog lang niet verpieteren achter de geraniums." (Foto: Margaretha Smit-Keizer

Appie Beijer (75) verandert op hoge leeftijd nog van functie

Algemeen

GIETEN – Appie Beijer is inmiddels 75 jaar, maar weet nog niet van ophouden. Hij is na veertienjaar gestopt als vrijwilliger bij het Drents Landschap (HDL) om vervolgens te beginnen bij het Hunebedcentrum in Borger. ,,Ik zal nog lang niet verpieteren achter de geraniums”, zegt de inwoner van Gieten met een brede grijns. 

Appie Beijer neemt na goed overleg en in pais en vree afscheid van Het Drents Landschap. ,,Het is een prachtige organisatie die mij erg na aan ’t hart ligt en wier doelstellingen ik ook altijd zal blijven uitdragen! Ik was vanuit HDL al een jaar of drie gedetacheerd bij Het Hunebedcentrum en daar is men blij met mijn komst en dat laten ze merken ook, zegt Beijer blij.

,,Elke veranderingen heeft nou éénmaal z’n voor- en z’n nadeel. Met deze verandering van functie, taken en organisatie krijg ik nieuwe uitdagingen, nieuwe collega’s èn nieuwe energie; ik voel het nú al bruisen, héérlijk! Maar het nadeel is: met deze overstap raak ik mijn prachtige bijnaam en eretitel LandschAppie kwijt en dat vind ik toch wel ècht jammer.”

Op de vraag wanneer hij nou eindelijk eens stopt en van zijn pensioen gaat genieten antwoord hij: ,,Als het geestelijk en/of lichamelijk niet meer wil, want ondanks mijn 75 jaar sta ik nog zo verschrikkelijk middenin het leven!”