Even stilstaan bij de keuzes die je maakt.
Even stilstaan bij de keuzes die je maakt.

‘Gelovig boodschappen doen?’

Algemeen

ROLDE – De Jacobuskerk in Rolde zal op Dankdag (woensdag 3 november) vanaf 19.45 uur een interactieve en inspirerende avond houden over geloven en boodschappen doen. ,,Dankdag is traditioneel een dag om stil te staan bij de oogst van het land en dus ook een goede dag om stil te staan bij ons consumeergedrag”, aldus Janet van der Weide. 

,,Het lijken wellicht zo op het eerste gezicht twee dingen die niets met elkaar te maken hebben: boodschappen doen en geloven. Maar wanneer je er even bij stil staat, blijkt dat deze twee dingen wel degelijk iets of misschien zelf wel veel, met elkaar te maken hebben. Immers als je gelooft in rechtvaardigheid, goedheid en recht doen, dan heeft dat consequenties voor de dingen die je koopt én niet koopt. Te denken valt aan bijvoorbeeld een fairtrade keurmerk, maar er zijn nog zo veel andere afwegingen te maken. En soms zie je door de bomen het bos niet meer en komt het er juist helemaal niet van om eens stil te staan bij de keuzes die je maakt”, legt Van der Weide uit. 

Alfred Slomp, die ook afgelopen voorjaar meewerkte aan een duurzame kerkdienst vanuit de Jacobuskerk, verzorgt deze avond een workshop. In de workshop verkent hij met de bezoekers de keuzes die worden gemaakt bij de dagelijkse boodschappen en helpt hij deze te verbinden met een ethisch kader. Want waarom kopen we de dingen die we kopen en heeft dat iets met je geloof te maken? 

,,De workshop schrijft niks voor en veroordeelt zeker niets, maar helpt wel na te denken over de relatie tussen onze dagelijkse boodschappen en ons geloof. Van harte bij u aanbevolen dus! Ook als men niet kerkelijk betrokken is of op een andere manier gelovig, is men welkom.”

De bijeenkomst start om 19.45 uur in de Jacobuskerk; inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur. Opgave kan via janetvanderweide@hetnet.nl of een appje naar 06 4535 1991.