Gepassioneerd dirigeren door Henriëtte de Groot, dirigente Gemengd Koor Gieten.
Gepassioneerd dirigeren door Henriëtte de Groot, dirigente Gemengd Koor Gieten. (Eigen foto)

Gemengd Koor Gieten hervat live repetities

GIETEN – Gemengd Koor Gieten heeft de repetities weer hervat. De leden zong weer uit volle borst in de Bethlehemkerk in Gieten, de vaste oefenruimte.

Het koor heeft na grondig beraad door bestuur, dirigente en muziekcommissie een coronabeleid opgesteld, waarin 82 procent van de leden zich kon vinden. Het koor is voor de repetities in twee delen opgesplitst, rekening houdende met de harmonie van de stemmen.


,,We repeteren in twee sessies van 45 minuten zonder pauze. Tussen de twee repetities wordt er uitvoerig gelucht en worden zitplaatsen en dergelijke ‘ontsmet’. De vrijwilligers hebben het er maar druk mee. Maar deze inzet is nodig voor live zingen, wat nog steeds onze grootste passie is”, aldus secretaris Fred Auwema.

Movies in concert

,,Daar we in voorbereiding zijn voor ‘Movies in Concert’, wat we in november 2020 hadden willen uitvoeren, maar door corona is uitgesteld. We zijn wel doorgegaan met repeteren. Alternatieven werden gevonden in het gebruik maken van MS Teams. Per zangstem werd er met de dirigente ‘gebeld’ en kon er een half uur lang gerepeteerd worden. Bij wijze van project hebben alle leden, aangesloten via MS Teams, een filmpje naar de dirigente gestuurd, die met knippen en plakken een daadwerkelijk stuk tot uitvoering heeft kunnen brengen. Maar gelukkig, door het strak hanteren van het opgesteld coronabeleid, kan er weer live gerepeteerd worden. En daar zijn we als koor maar wat blij mee”, aldus de secretaris.