Afbeelding

Aanmelding voor Burendag 2021 is van start gegaan

REGIO - De inschrijving voor Burendag 2021 is van start gegaan. Iedereen die zijn buren beter wil leren kennen kan een Burendagactiviteit aanmelden via www.burendag.nl. Voor de zestiende keer organiseren Douwe Egberts en het Oranje Fonds deze dag om ervoor te zorgen dat buurten socialer en veiliger worden. Dit jaar valt Burendag op 25 september.

Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Nu mensen door de coronacrisis nog meer tijd in hun eigen buurt doorbrengen dan voorheen, is dat nóg belangrijker geworden. Burendag biedt iedereen in Nederland een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met hun buren. Zo kan iedereen ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont en wordt tijdens Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten. Zo kan één dag een effect hebben dat veel langer duurt.
Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds: ,,Mensen in de buurt hebben waar je op terug kunt vallen was altijd al belangrijk. Door de coronacrisis is dat belang extra duidelijk geworden. Velen hebben de afgelopen periode omgekeken naar buurtgenoten, bijvoorbeeld door boodschappen te doen of simpelweg een praatje op afstand te maken. We hebben allemaal gevoeld: we hebben elkaar nodig. Burendag zorgt ervoor dat iedereen z'n buren kan leren kennen.”