Janneke Ensing start niet op NK in Wijster

GIETEN - Janneke Ensing (34) uit Gieten gaat zaterdag niet van start tijdens het NK wielrennen op en rond de VAM-berg in Wijster. De renster is met haar ploeg Team BikeExchange op hoogtestage in het Italiaanse Livigno om zich voor te bereiden op de Giro Rosa.

De Gieter profwielrenster reed eerder in de maand mei in Spanje meerdere koersen. Ensing sloot de maand mei af met deelname aan de Lotto Thüringen Ladies Tour. Ditmaal niet met haar ploeg Team BikeExchange, maar met de Nederlandse selectie. Ze stond er aan de start met een doel: ,,Het was voor mezelf een goede trainingsweek met het oog op de Giro Rosa. Dat was ook hoe ik aan de start stond.” Met onder meer een lange aanval in de vierde etappe, kwam ze ook nog in de buurt van een succesje. ,,Het is fijn om even een etappekoers in de benen te hebben", aldus Ensing.

Na afloop van de laatste etappe stapte Ensing direct in de auto en reed ze naar het Italiaanse Livigno. ,,Ze ging na wat rust ingebouwd te hebben zich voorbereiden op de Italiaanse rittenkoers. ,,We zijn hier met het team dat ook de Giro gaat rijden, dus we kunnen al mooi op elkaar ingespeeld raken en ook bijvoorbeeld trainen voor de ploegentijdrit. Ik zit hier tot 19 of 20 juni. Aangezien ik vervolgens nog terug moet rijden en ik ook niet eerder weg zou kunnen in verband met een verplichte ploegentijdrit-training, start ik dus niet op het NK.”