,,Nu meedoen is straks meetellen.
,,Nu meedoen is straks meetellen." (foto Stichting Leergeld Noord-Drenthe)

Steun door Stichting Leergeld in Aa en Hunze vrij stabiel

Algemeen

AA EN HUNZE - Stichting Leergeld Noord-Drenthe heeft afgelopen jaar vanuit de gemeente Aa en Hunze 322 aanvragen voor financiële ondersteuning ontvangen. Uiteindelijk heeft de stichting 175 kinderen gesteund met een bedrag van in totaal ruim 28.000 euro.

Stichting Leergeld Noord-Drenthe zet zich in de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo in voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de aanschaf van schoolspullen, het lidmaatschap van een sportclub of muziekvereniging, zwemlessen, een fiets om mee naar school te gaan of een laptop om huiswerk op te maken.

De hulpverlening door Stichting Leergeld Noord-Drenthe is in 2015 begonnen en daarna elk jaar toegenomen. In maart 2020 veranderde de situatie echter drastisch. Door de coronacrisis gingen scholen dicht en werden schoolreisjes, schoolkampen en excursies afgelast. Sportbeoefening en culturele activiteiten kwamen op een laag pitje te staan. Hierdoor stagneerde het aantal aanvragen.

Per 1 mei 2021 is de Meedoenregeling van de gemeente Assen opgeheven en zijn de hieronder vallende vergoedingen ondergebracht bij Stichting Leergeld-Noord Drenthe en Jeugdfonds Sport & Cultuur. ,,Onze stichting werd hierdoor in juli overspoeld door hulpaanvragen en de aantallen aanvragen en ondersteunde kinderen zijn over 2021 in Assen dan ook flink gestegen ten opzichte van 2020”, aldus voorzitter Jelly Vellinga. ,,In de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo zijn deze aantallen over 2021 min of meer gelijk gebleven.”

Stichting Leergeld Noord-Drenthe hoopt dat het normale leven in de loop van 2022 weer volledig terugkeert en dat alle kinderen daaraan volop kunnen deelnemen. ,,Want nu meedoen is straks meetellen!”