De schoolkampioenen van Aa en Hunze met in hun midden voorleeskampioen Lieke Hoogeveen.
De schoolkampioenen van Aa en Hunze met in hun midden voorleeskampioen Lieke Hoogeveen. (Foto: Herman van Oost)

Lieke Hoogeveen van De Eshoek is voorleeskampioen van Aa en Hunze

Algemeen

EKEHAAR - Lieke Hoogeveen van Obs De Eshoek uit Annen is woensdag de voorleeskampioen van Aa en Hunze 2023 geworden. Zij was de beste voorlezer van veertien schoolkampioenen tijdens de regionale voorleeswedstrijd in Theaterboerderij in Ekehaar,

Lieke Hoogeveen las voor uit het boek Bijna iedereen kon omvallen van de schrijver Toon Tellegen. Hij schrijft verhalen over de alledaagse beslommeringen van dieren. De verhalen zijn vaak humoristisch en filosofisch. Lieke nam iedereen mee in haar verhaal, met heldere stem en mooie tempowisselingen vertelde zij over de leeuw die niet meer wilde brullen.

De jonge voorlezers in Ekehaar waren afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de basisschool. Zij lazen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Allemaal wisten ze het publiek en de jury van het begin tot het einde te boeien en dat maakte het niet eenvoudig voor de jury om een winnaar te kiezen. De jury bestond uit Carla Boers (educatieadviseur in de gemeente Aa en Hunze), Henriëtte Pluim (projectleider Taal in de gemeente Aa en Hunze) en Jorien Kooistra (illustrator van kinderboeken) en de presentatie was in handen van Gerda Veuger (educatiemedewerker in de gemeente Tynaarlo). 

De voorleeswedstrijd werd georganiseerd door de bibliotheken in de gemeente Aa en Hunze. Lieke Hoogeveen mag op woensdag 19 april meedoen aan de provinciale ronde in Assen. Deze vindt dan plaats in Podium Zuidhaege te Assen.