Afbeelding
(Impressie: Adema Architecten)

Nieuwe stap in bouwplannen supermarkt in Rolde

Algemeen

ROLDE – Er zit weer beweging in de plannen van de nieuwbouw van de supermarkt aan de Grolloërstraat in Rolde. Het college van de gemeente Aa en Hunze heeft ingestemd met de nieuwe inrichting van de supermarkt met bijbehorend terrein. 

De bouwplannen lagen mede door corona en de fusie tussen de Coop en de Plus een tijdje stil. In september vorig jaar werd op deze locatie een nieuw Albert Heijn-vestiging geopend. Een tijdelijke parkeerplaats werd aan het begin van dit jaar aangelegd. De bedoeling was dat deze twee tot drie jaar zou blijven liggen. Inwoners van Rolde wachten in spanning af wanneer de nieuwe supermarkt er komt. 

Het college heeft nu kennisgenomen van de inspraak en overlegreacties op het voorontwerp bestemmingsplan. Hierdoor zijn een paar kleine aanpassingen in de plannen aangebracht. Zo krijgt de nieuwe supermarkt een hoofdingang in plaats van twee ingangen en wordt het één supermarkt van ongeveer 2000 vierkante meter. In de oorspronkelijke plannen was er nog 500 vierkante meter ingeruimd voor andere retail. De aparte winkel binnen de supermarkt is nu van de baan.”, Het ontwerp past mooi bij Rolde”, zegt wethouder Ivo Berghuis. 

Het is nog niet bekend wanneer de bouw van de supermarkt kan beginnen. Het nieuwe ontwerp bestemmingsplan ligt de komende tijd ter inzage. Bovendien moet de gemeenteraad nog een besluit nemen over het bestemmingsplan.