Burgemeester Hiemstra kwam het diamanten bruidspaar feliciteren.
Burgemeester Hiemstra kwam het diamanten bruidspaar feliciteren. (Foto: Herman van Oost)

Echtpaar Hoiting uit Nieuwediep viert diamanten huwelijk

Algemeen

NIEUWEDIEP – Jan Riekent Hoiting en Trijntje Bakker uit Nieuwediep waren maandag 60 jaar getrouwd. . 

Jan Riekent Hoiting werd 82 jaar geleden geboren op Nieuwediep en heeft daar zijn hele leven gewoond. Trijntje Bakker kwam 81 jaar geleden in Gasselternijveen ter wereld. Na wat omzwervingen in de regio kwam ze op 13-jarige leeftijd in Nieuwediep terecht. ,,Ik kwam vlakbij de familie Hoiting te wonen. Ze woonden een paar huizen verderop. We waren buren en zo is het contact ontstaan en daar is een heel gelukkig huwelijk uit voortgekomen”, zegt Trijntje.

Jan Rienkent Hoiting woonde op een boerderij en was de jongste van zes kinderen. Na zijn huwelijk heeft hij drie maanden als kraanmachinist gewerkt op een steenfabriek. In het voorjaar ging hij een tijdje in de landbouw werken. Vervolgens is hij als kraanmachinist aan het werk gegaan bij de Coöperatieve Werktuigenvereniging Stadskanaal. Dat deed hij met veel plezier tot zijn 60ste jaar toen hij met de Vut ging. Trijntje werkte voor haar huwelijk in een winkel. ,,Het was de eerste zelfbedieningswinkel in Wildervank. Toen de kinderen naar de basisschool gingen ben ik gestopt met werken. Ik wilde voor mijn zoon en dochter thuis zijn als ze uit school kwamen. Toen ze naar de middelbare school gingen, ben ik weer gaan werken. Ik heb toen 29 jaar in de thuiszorg gewerkt bij Icare in Gieten.”

Het echtpaar was ook actief in de buurtvereniging en Trijntje is nu nog voorzitter van de seniorenvereniging SVO. 

Ze hebben vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen en er is één op komst. Het diamanten huwelijksfeest werd met familie, vrienden en kennissen gevierd.