Burgemeester Anno Wietze Hiemstra is bij met zijn nominatie. (Archieffoto: Henry Koops)
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra is bij met zijn nominatie. (Archieffoto: Henry Koops)

Burgemeester Hiemstra genomineerd voor titel Beste Bestuurder 2023

Algemeen

AA EN HUNZE – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra is genomineerd voor de verkiezing van Beste Bestuurder van een Kleine gemeente 2023. De concurrentie komt van burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen en wethouder Marinus Biemans van de gemeente Deurne. 

Binnenlands Bestuur en Necker organiseren sinds 2014 samen de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maken in de eerste ronde van de verkiezing (van 21 november tot 11 december 2023) een selectie van bestuurders. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? De Beste Bestuurder-verkiezing van 2023 staat in het teken van het jaarthema Betrokken bewoner, betrokken bestuurder

De genomineerden zijn vandaag bekend gemaakt. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra wordt door stemmers getypeerd als communicatief en deskundig. Hij is benaderbaar en komt op voor de inwoners van de gemeente. Zijn communicatieve vaardigheden worden ook gewaardeerd als voorzitter van de raad, waar hij zowel tussen als boven de partijen staat. ,,Burgemeester Hiemstra staat tussen de inwoners. Hij weet daarnaast een duidelijke afweging te maken tussen verschillende belangen.”

Vanuit de gemeente Aa en Hunze werd trots gereageerd op de nominatie van de burgemeester. Hiemstra zelf was ook blij: ,,De nominatie kwam echt als een verrassing. Maar uiteraard wel een heel mooie verrassing! Ik zie het als blijk van waardering voor het werk dat ik met veel plezier en samen met veel anderen in Aa en Hunze doe.”

Op de genomineerden kan tot 30 januari gestemd worden via de site van Binnenlands Bestuur.  Tijdens deze ronde kan ook gestemd worden voor de Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar, en de Beste Bestuurder van een grote gemeente (meer dan 35.000 inwoners. De winnaars worden op woensdag 7 februari bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Beste Bestuurder-event met inspirerende sprekers.